ב-17/3/2021 התפרסם פוסט בבלוג Google Search Central בו גוגל המליצה על 5 שיטות עבודה שמומלץ לפעול לפיהן על מנת שסרטוני הוידאו של האתר שלכם יאונדקסו ויופיעו בצורה יעילה לשאילתות הגולשים בגוגל.
ההסבר של גוגל לפרסום הפוסט נובע מהסיבה שהם שמים לב כי צריכת סרטוני וידאו ממשיכה לגדול ברמה עולמית. יותר ויותר גולשים מעוניינים לצפות בסרטונים ולכן גוגל רוצה לעלות תוכן ממקורות שונים ברחבי האינטרנט.
מה גוגל מחפשת בעמוד נחיתה/אתר בו יש וידאו?
כאשר הבוט של גוגל סורק עמוד נחיתה בו מופיע סרטון וידאו, הבוט מחפש אחר סממנים היכולים לעזור לו להבין כי קיים סרטון וידאו ובמה הסרטון עוסק. הסממנים שגוגל מחפשים בעמוד הנחיתה הם:
- תוכן בעמוד הנחיתה – כותרת העמוד, כותרות משנה ותיאור קצר של הסרטון הקרובים למקום הופעת הסרטון.
- סכמה (נתונים מובנים) – הטמעת סכמת video object בעמוד נחיתה בו מוטמע הסרטון. רכיבי החובה של הסכמה עוזרים מאוד לבוט להבין את תוכן הסרטון.
- קישורים – קישורים חיצוניים מאתרים אחרים לעמוד הנחיתה בו מוטמע הסרטון כאשר האנקור טקסט של הקישור מתקשר לסרטון עצמו.
- קישור למקור הוידאו – הטמעת קישור href למקור הוידאו בקוד עמוד הנחיתה עוזרת לבוט להבין את התוכן הויזאולי והאודיו של הסרטון.
- מפת אתר וידאו – הצגת רכיבי וידאו במפת אתר וידאו החושפת את הבוט של גוגל לעמודי נחיתה בהם מוטמעים סרטוני וידאו.
המלצת גוגל לשיטות עבודה על סרטוני וידאו
- גישה יעילה לסרטון וידאו – יש לוודא כי הסרטונים זמינים באופן ציבורי. הסרטון צריך לכלול דף אינטרנט עם כתובת URL שגוגל יכולה לגשת לסרוק אותה. הסרטון צריך להיות גלוי בעמוד בפני הגולש ללא פעולות מיותרות על מנת להפעילו (כמו למשל שהסרטון יוצג בעמוד לאחר לחיצה על Event כלשהו).
- שימוש בנתונים מובנים – הכוונה כאן היא להטמעה של סכמת Video Object. סכמה זו מכילה רכיבים שעוזרים בצורה מהירה לבוט של גוגל הסורק את העמוד להבין את מהות הוידאו, מקור, שם, תיאור, אורכו והתמונה הסטטית שלו.
- הצגת תמונה סטטית איכותית – ההמלצה של גוגל היא לא להפעיל וידאו בצורה אוטומטית עם טעינת העמוד אלא שהגולש יוכל לבדו להחליט מתי (ואם בכלל) להפעיל את הוידאו. בזמן שהוידאו נטען בעמוד ואינו החל לעבוד, מוצגת לגולש תמונה סטטית מתוך הסרטון. גוגל מסבירה כי אי הגשת תמונה (כמו חסימה בקובץ robots.txt) יכולה לגרום לוידאו שלא להיות מאונדקס בגוגל.
- מפת אתר וידאו – יצירה והגשה של מפת אתר לקבציי הוידאו יכולה לחשוף את הבוט של גוגל ליותר עמודי נחיתה בהם מוטמעים קבצי וידאו. מפת אתר וידאו בנויה על מספר רכיבי חובה כמו כתובת הוידאו המקורית, מיקום שלו באתר, תמונה סטטית, כותרת הוידאו ותיאור הוידאו.
- קבצי וידאו נגישים לגוגל – קבצי הוידאו של האתר צריכים להיות נגישים לבוט של גוגל על מנת שיוכל להיכנס אליהם ולסרוק אותם. הנגשת הקבצים יכולה להיות יעילה להצגת תצוגה מקדימה של וידאו והצגת רגע מפתח מתוך הסרטון.
תצוגה מתקדמת הכוונה היא שגוגל יכולה בסריקה לתפוס מספר שניות ולהפוך את הסרטון לקליפ קצר ולהציגו בעמוד תוצאות החיפוש.
ניתן לשלוט בתצוגה המקדימה בעזרת פקודת max-video-preview ב-meta robots של עמוד הנחיתה.
רגעי מפתח הכוונה שניתן להטמיע בתוך סכמת video object רכיב בשם clip בו ניתן לפרק את הסרטון לפי רגעי מפתח. בעמוד תוצאות החיפוש זה ייראה כך: