עדכון רשמי 30/10/2020: גוגל פרסמה כי החל מתאריך 29/01/2021 היא תפסיק לתמוך ב-Data-Vocabulary בכלים שלה ובנראות נתונים אלו בעמודי תוצאות החיפוש.
כחלק מאימוץ schema.org כסטנדנרט לסימון נתונים, גוגל הודיעה היום (21.01.20) כי תפסיק לתמוך בנתונים מובנים מסוג data-vocabulary.org החל מה-6 לאפריל השנה.
data-vocabulary.org קדם ל- schema.org כפורמט לסימון נתונים מובנים ואתרים ותיקים רבים השתמשו בו ועדיין משתמשים בו לסימון breadcrumbs, דפים ונתונים רבים נוספים.
הודעות כבר יוצאות מהסרץ' קונסול, בעיקר על בעיה בנתיבי ניווט (breadcrumbs/פירורי לחם)
למה זה חשוב?
מקדמי ומנהלי אתרים שהשתמשו ב-data-vocabulary.org צריכים לעדכן את הנתונים המובנים שלהם עד ל-6 באפריל 2020, אז גוגל תפסיק לתמוך בנתונים המובנים הללו.
אתרים שלא יעדכנו את הנתונים המובנים שלה עד לתאריך המדובר, ימצאו את עצמם ללא תמיכה בנתונים מובנים באתר וכתוצאה מכך עשויים לאבד תוצאות עשירות בגוגל, מה שעשוי להוביל לירידה ב-CTR וכל מיני הופעות של תוצאות עשירות בתוצאות החיפוש בגוגל.
האם אתרי וורדפרס בטוחים מהשינוי?
כמו הרבה דברים בקידום אתרים, תלוי. במידה ואתם משתמשים בפירורי הלחם של Yoast, אין לכם ממה לדאוג. שימו לב – זה שאתם משתמשים ביוסט לא אומר בהכרח שפירורי הלחם שמופיעים באתר שלכם הם פירורי הלחם שיוסט מספקים.
אתרים רבים משתמשים ב-breacrumbs שהגיעו עם התבנית או שמשתמשים בנתונים מובנים שבאים עם התבנית.
לא מדובר רק בסימון נתונים של פירורי לחם כמובן, אלא בכל סכמה בפורמט המיושן. ממתכונים, דרך מוצרים ועד מאמרים – כל סימון שבוצע בפורמט הישן ינוס ליחו בעיני גוגל.
ההטמעה של פירורי הלחם של יוסט קלה יחסית, ודורשת שינויים קלים בקוד. למדריך של יוסט בנושא.
במידה ואתם משתמשים בפירורי לחם שבאו עם התבנית של האתר או אתר שפותח מאפס – כדאי מאוד לבדוק שאין לכם בעיה, וכנראה שתדרשו לבצע שינויים בקוד.
איך לבדוק אם אני בבעיה?
בימים הקרובים אמורות לצאת הודעות דרך הסרץ' קונסול אל כל בעלי האתרים שנמצאה בהם בעיה. בכל זאת, ועם כל הכבוד לסרץ' קונסול, ממליץ לבצע בדיקה משל עצמכם.
עזבו אתכם מכלים של גוגל, הכל איטי מדי. חפשו " data-vocabulary.org " בתוך קוד ה-HTML של הדף אותו אתם רוצים לבדוק – (קליק ימני ואז view source), ביצוע חיפוש באמצעות ctrl+f . אם יש לכם נתונים מובנים מהסוג הזה, הם יודגשו בקוד.
הקפידו לבצע את הבדיקה על כל הדפים שחשובים – לסוגי דפים ותכנים שונים יש סימונים שונים.
בדוגמה הזו, למשל, האתר יאבד את פירורי הלחם שלו אם לא יעדכן את הפורמט ל schema.org.
למתקדמים ביניכם, אפשר לבצע סריקה באמצעות Screaming Frog בכל דפי האתר ולראות אילו נתונים מובנים יש בכל דף או לחלופין להשתמש בפונציית החיפוש המותאם שבתוכנה.
לא יודעים איך להשתמש בצפרדע? הצטרפו לקבוצה שלנו על הצפרדע בפייסבוק ונעזור.
תגובה אחת