אחד הכלים המשמעותיים ביותר בעבודת קידום אתרים המשמשים לניתוח ואיתור תקלות באתרים הוא Screaming Frog, קליינט צד לקוח (תוכנה שמותקנת במחשב) המדמה בוט וסורקת אתרים כמו זחלן אמיתי.
בגרסה 12 של Screaming Frog שוחררו כמה פיצ'רים מאוד משמעותיים שכדאי לכם לדעת עליהם:
1. בדיקת מהירות מובנית עם Lighthouse
מעתה אפשר לבדוק ציוני מהירות וכל הפרמטרים המשתמעים עבור כמות גדולה של דפים ללא הצורך לפתוח את הממשק של Pagespeed Insights. כמו כן, ניתן לראות נתוני ביצועים אמיתיים ממשתמשים באמצעות דוח ה-CRUX של כרום.
מה שבאמת אהבתי הוא האפשרות לסנן דפים לפי סוגי בעיות המהירות השונות שאותרו:
על מנת להפעיל את בדיקת המהירות, עליכם להפיק מפתח API עבור Pagespeed Insights בקישור הזה ולהכניס אותו במסך ההגדרות שבתמונה.
2. שמירה אוטומטית של סריקות ופתיחה מהירה יותר של סריקות
אחת הבעיות הגדולות בתוכנה תמיד היו זמני טעינה, שמירה וגדלי קבצים שהסריקות מייצרות. מעתה סריקות שבוצעו בצפרדע ישמרו אוטומטית, וזאת לעומת גרסאות ישנות בהן אם לא שמרנו את קובץ הסריקה בצורה ידנית, הוא היה נעלם לאחר סגירת התוכנה.
שימו לב – פיצ'ר זה זמין רק אם הגדרתם database storage mode בהגדרות הצפרדע, שגם ככה מומלץ מאוד לעשות ללא קשר לאפשרות השמירה האוטומטית.
3. שיפורי Custom Search ו-Extraction
Custom Extraction וגם Custom Search מקבלים כל אחד טאב משלו ומעתה ניתן להגדיר 100 חיפושים מותאמים/חילוצים במקום 10.
פחות יכולת ויותר שינוי UI, מעתה אפשר להסתיר טאבים שלא מעניינים אותנו או לשנות את סדר הצגתם.
4. אפשרות בחירת אלמנטים לסריקה ברמת דף
מעתה ניתן לבחור האם אנחנו רוצים שהצפרדע תבדוק אלמנטים שעד כה היו ברירת מחדל ולא היה ניתן להסירם. משמעות ההגדרה היא חסכון במשאבי וזמני סריקה.
לרשימת השינויים המלאה בגרסה 12 של הצפרדע
Screaming Frog הוא כלי קידום האתרים שנמצא אצלנו בשימוש יומיומי בקידום הלקוחות שלנו, מחקר מתחרים ואיתור בעיות, ואני ממליץ בחום לכל איש ואשת קידום אתרים שלוקחים את עצמם ברצינות להתמקצע בשימוש בו.
זקוקים לעזרה? רשימת ההמתנה למחזור הבא של סדנת Screaming Frog נפתחה!