1.הכירו את ה-AMP Stories והתחילו להשתמש בהם
Stories מאינסטגרם אתם מכירים? נהדר. כתבות AMP שנטענות במהירות אתם גם מכירים? ובכן, AMP Stories הם שילוב ביניהם. מדובר בפרויקט חדש של גוגל, במסגרתו יצרה החברה ספרייה פתוחה המאפשרת לכל אחד ליצור Story שנטען במהירות ברשת. פאבלישרים רבים בעולם החלו להשתמש בפורמט הזה, ובהתאם גוגל מעלה גם את הדירוג של תוצאות כאלו במנוע החיפוש שלה. לתפיסת גוגל, אנשים לא נכנסים למנוע החיפוש רק כדי למצוא תמונה, אלא כדי לפתור בעיה כלשהי ובאמצעות הסיפורים הללו הסיכוי שהם יפתרו אותה גדל. למקרה שתרצו לנסות את הפיצ׳ר הזה, תוכלו להיכנס לספריית ה- AMP Stories של גוגל.
2. וידאו ותמונות: עיזרו למשתמשים למצוא את התוכן הנכון וגוגל תעזור לדירוג שלכם
סרטונים יכולים להיות שימושיים מאד כדי ללמוד על נושא חדש, אבל קשה לעיתים למצוא את הסרטון הרלוונטי ביותר כאשר יש כל כך הרבה מהם. לכן, גוגל פיתחה את ה-Featured Videos שהוא מעין ניסיון שלה לאתר את הוידאו הרלוונטי ביותר לפתרון בעיה והצגה שלו עוד בדף החיפוש של גוגל כחלק מהפיתרון. כדי להיות מאונדקס על ידי גוגל כ-Featured video, יש להוסיף עליו כמה שיותר מידע שיעודד את האלגוריתם של גוגל להכיר בכך שהוא רלוונטי לפיתרון הבעיה. לדוגמא, בתגובה לשאילתה של ״איך להכין פנקייק?״ מופיעים הסרטונים הבאים:
3. מקמו תמונות רלוונטיות במקומות בולטים בתוך העמוד שלכם
מכירים את ההרגשה שאתם מחפשים תמונה, נכנסים לאתר בו נמצאת התמונה ואז לא מצליחים למצוא אותה? בדיוק את ההרגשה הזו גוגל שואפת להעלים. בעדכון אלגוריתמי אחרון, גוגל החליטה להעניק עדיפות לאתרים שישימו את התמונה אותה חיפש המשתמש במיקום בולט בתוך העמוד, ולא מוחבאת בצורה מוקטנת באיזשהו חלק איזוטרי ולא נגיש שלו. גוגל זיהתה שמשתמשים לא אוהבים את חיפוש היתר הזה ושינתה את האלגוריתם בהתאם. במידה והתמונה שלכם ממוקמת במיקום מרכזי בעמוד ורלוונטית לחיפוש, גוגל תציג אותה בעמוד הראשי כפי שהיא מציגה featured videos:
4. השתמשו בשירותי Google lens
על גוגל Lens כבר שמעתם? מדובר במוצר שהושק בשנת 2017 וונועד לעזור לאנשים לראות יותר דברים על העולם סביבם על ידי חיפוש לפי תמונה. טכנולוגיית ה-AI של גוגל Lens מנתחת תמונות וחפצים שנמצאים בתוכן. אם תבחרו חפץ מסויים שנמצא בתוך התמונה, גוגל תוכל להפנות אתכם לחפצים דומים שחיפשתם. כך תוכלו לחפש בדיוק את החפץ שמעניין אתכם וללמוד עליו עוד מזוויות ומקורות נוספים. המחשה לכך תוכלו לראות בוידאו הזה שלקוח מהבלוג של גוגל:
5. הכניסו לתמונות שלכם מידע Meta Data
רבים יודעים שהוספת תמונות יכולה לשפר את דירוג ה-SEO, אבל פחות יודעים על השינויים האלגוריתמיים ביחס למידע שמסתתר מאחורי כל תמונה – כמו למשל זכויות היוצרים. גוגל, כחברה ששמה לה למטרה לארגן את הידע בעולם, תמיד צמאה לעוד כמה פיסות של ידע שיקלו על המשתמשים. כיום, ניתן להוסיף לכל תמונה גם מידע על היוצרים שלה, זכויות היוצרים ואופן השימוש המותר בתמונה. מידע זה נגיש כבר מתוך גוגל בקליק אחד.
לסיכום, חיפוש הוא ממזמן לא רק טקסט. כדי להעשיר את הגולשים, לעזור להם למצוא את מה שהם מחפשים וכמובן כדי לשפר את דירוג האתר שלכם בגוגל, יש לבצע התאמות רבות לעולם חיפוש ויזואלי וממוקד וידאו. במיוחד אם אתם מסתמכים על טראפיק שמגיע היום מטקסט, כדאי לכם לאמץ במהירות אסטרטגייה שהופכת את התוכן שלכם לנגיש יותר ויזואלית.