מומחי SEO רבים ברחבי העולם מחזיקים בטענה שאתרי wix ו-SEO לא הולכים ביחד. ב-WIX ללא ספק מודעים להנחה הרווחת, ובשנים האחרונות ניכר כי הם משקיעים מאמצים רבים לבצע שיפורים תשתיתיים על מנת שהפלטפורמה תשפר את ההתאמה שלה לקידום אתרים ב-google. הלכנו לבדוק מה המצב.
אז קצת רקע. WIX היא חברה ישראלית, שהוקמה בשנת 2006. במקור מייסדי החברה עבדו על סטארט אפ אחר, שעבורו הם היו צריכים להקים אתר אינטרנט. ההתנסות הזו גרמה להם להבין שהקמת אתר זה תהליך מסובך ויקר והחוויה הזו הובילה אותם לרעיון אחר. לבנות פלטפורמה לבניית אתרים שלא מצריכה ידע מוקדם, באופן פשוט וזול. הפלטפורמה מאפשרת בעצם לכל אחד לבנות אתר חדש במהירות, בעלות זולה באופן יחסי ובלי צורך בידע מוקדם בפיתוח או בעיצוב. והתוצאה מרשימה למדי. Wix מציעה אינספור תבניות לבניית אתרים, מקוטלגים לקטגוריות ותתי קטגוריות, ומאפשרת התאמה אישית של העיצוב, הצבעוניות והאלמנטים, בנוחות מקסימלית. Wix זמינה כיום ביותר מ-190 מדינות ברחבי העולם ויש להם למעלה מ-150 מליון משתמשים!!!
כאמור, חברת wix ערה מאד לנחיתות שלה בתחום ה-SEO, ולכן מקדישה משאבים רבים בנושא התאמת הפלטפורמה, והאפליקציות הנלוות ל-SEO.
שיפורי SEO שבוצעו ב-WIX
המערכת מאפשרת כבר היום להגדיר תבניות דיפולטיביות לשדות ה-SEO לפי סוגי עמודים באתר. קיים מודול לביצוע הפניות 301 שמאפשר העלאת קובץ csv, הפניות נקודתיות וגם הפניות של קבוצות כתובות url, בשלב זה לפי prefix , אולם ב-wix מבטיחים שגם המודול הזה ישופר ויתווספו יכולות נוספות בהמשך הדרך.
ל-wix יש חיבור ישיר ל-google search console כך שבגמר העבודה על הקמת האתר, יש אפשרות לפתוח נכס אוטומטית ב-Google Search Console ולשלוח את האתר לאינדוקס בלחיצת כפתור (Get Found on Google). פעולה זו בעצם שולחת את עמוד הבית של האתר לאינדקס של google באמצעות google index API.
Wix מייצרים sitemaps עדכני על כל גרסה מפובלשת של האתר, אולם בשלב זה לא ניתן לייצר מפות אתר של מדיה (תמונות או וידאו). כמו כן ניתן לערוך את קובץ ה-robots.txt
המערכת מאפשרת אינטגרציות למגוון מערכות ובכוונתם להרחיב את האינטגרציות למערכות נוספות (בין החיבורים היום google Analytics, Search console, Tag Manager, Google Ads, Yandex Metrica, Facebook Pixel ). החיבור לאנליטיקס ב-wix אפשרי רק ללקוחות premium, כלומר כאלה שחיברו דומיין לאתר, וניתן להטמיע את הקוד בצורה רוחבית ב-header של האתר. אמנם מרבית האתרים הם אתרי premium ברמה זו או אחרת, אבל הפריע לנו ב-flow שהחיבור לאנליטיקס מתבצע רק אחרי שבוחרים תכנית ולא בתחילת תהליך הקמת האתר.
הטמעת סכמות באתרי WIX
בעבר לא ניתן היה להכניס נתונים מובנים ל-wix וזה היה אחד החסרונות המשמעותיים במערכת. כיום יש כבר הטמעה מובנית של סכמות בהתאם לסוגי עמודים (לדוג' סכמת product בעמודי מוצר), ובלוק שמאפשר להוסיף סכמות באופן ידני. יחד עם זאת, אחת הסכמות המשמעותיות שעדיין חסרה היא סכמת פירורי הלחם (breadcrumbs), וזו בהחלט נחיתות מאד גדולה. הנושא מורכב ליישום, כיוון שהוא דורש טיפול ביחידות רבות בחברה שאחראיות על האפליקציות השונות, יחד עם זאת ב-wix מבטיחים שהפוקוס שלהם הוא לגמרי על השלמת הטיפול עוד ברבעון הראשון של 2021.
זמני טעינה
מבחינת זמני הטעינה, ב-wix נמסר שזמני הטעינה שופרו בצורה משמעותית, אולם כיוון שמדובר במערכת סגורה, והיות שהמדדים לבחינת מהירות משתנים בתדירות גבוהה, שיפור זמני הטעינה כמעט שלא נמצא במנדט של מקדם האתרים. בכל מקרה, לא ביצענו בדיקות מהירות לאתרים, אז לא כל כך אוכל להביע דיעה בנושא.
מעקב אחר תנועת בוטים
אחד הכלים המרשימים שזכינו לקבל הצצה אליו, הוא כלי שמציג את תנועת הבוטים שהגיעו לאתר. באופן כזה ניתן ללמוד באיזה תדירות מגיעים הבוטים לאתר לאלו דפים, מבלי לשבור את הראש עם ניתוח קבצי הלוגים של האתר.
WIX ואתרי ecommerce
חוסרים משמעותיים שבהם נתקלנו קשורים לעולם ה-ecommerce. לצד הטמעה אוטומטית של Enhanced Ecommerce, מצאנו חסרונות רבים. חלק מהחסרונות שעלו במהלך בחינת המערכת הם לדוגמא שהיום אין עדיין תמיכה בקטגוריות מוצרים ב-wix, יכולת ניהול משאבי הסריקה תחת תנאים מסוימים מוגבלת, חיבור ל-Merchant center של google עדיין לא קיים, גמישות בטיפול בסינונים באתרים ופתיחת עמודי נחיתה ייעודיים, גיוון באפשרויות לטיפול במוצרים שירדו מהמלאי .
מבחינת נוחות הכלי עבור מקדמי אתרים, חסרים עדיין כלים שמקלים על העבודה היומיומית, לדוגמא כלי אודיט פנימיים שמאתרים ליקויים בשדות SEO (לדוג' title קצרים מדי, תוכן דל וכו'), הגדרת קוד 410, מודול קישורים פנימיים ועוד.
בשורה התחתונה, WIX ללא ספק מקצים המון משאבים לתחום ה-SEO בחברה ובימים אלו משלימים את התכנית שלהם ל-2021. עם תעדוף נכון בשיפורים שיבוצעו, אפשר לקחת את wix צעד משמעותי קדימה. אני סקרנית מאד לבחון את המערכת בהמשך.